Facebook'ta Yemleme (Phishing) Photooffacebook.com Zehra Yılmaz

Facebook'ta bir yemleme (phishing) saldırısı farkettik. Arkadaşın listesinde ekli sahte bir profilin (Zehra Yılmaz) durum mesajı (status) şöyle:


photo-of-facebook-phishing
Uyarı: Şüpheli phishing sitesi!
photooffacebook.com adresindeki web sitesinin bir "phishing” sitesi olduğu bildirildi. Phishing siteleri, çoğu zaman bankalar gibi güvenilen kurumları temsil ediyor gibi kullanıcıları kandırarak kişisel veya mali bilgilerini öğrenmeye çalışır.

photo-of-facebook-phishing-main-page

Kullanıcı adı ve şifre istiyor, hiçbir şey girmeden ya da ilgisiz şeyler girdikten sonra Giriş'e tıkladığınızda sizi Fadime Polat adındaki birinin resimlerine yönlendiriyor:

Fadime Polat's Photos - yeni resimler

Tabi bu arada kullanıcı adı ve şifreniz avcıların elinde. Bu tuzağa düşenler elbette olmuştur... Aslolan, insanlar neden tanımadıkları insanları arkadaş olarak eklemeyi kabul ederler??? Karşı cins olması yeterli bir bir daveti kabul etmek için?

photooffacebook.com ve photofacebook.net alan adlarının whois bilgisine bakarsak:

Domain Name: PHOTOOFFACEBOOK.COM
Registrant:
firm
firma (ddomain7@gmail.com)
firma
tekirdag
Tekirdag,22556
TR
Tel. +222.222222222222

Creation Date: 11-May-2009
Expiration Date: 11-May-2010

Domain servers in listed order:
ns2.fastmelodi.com
ns1.fastmelodi.com

Phishing ile ilgili ayrıntılı bilgi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Yemleme

0 Yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2009 Abdullah Özçelik - Yasal Uyarı|Disclaimer - Dikkat Bağımlılık Yapabilir!